Snart holder du barnet ditt

Doulastøtte før, under og etter fødsel

Doulaens rolle

Som fødselsdoula gir jeg emosjonell, praktisk, informativ og fysisk støtte til både deg som skal føde og en eventuell partner.

Jeg har ingen egen agenda, men er der for deg og dine behov - enten du skal føde på hytta, på operasjonssalen eller et sted midt mellom.

Forskning har vist at det å ha en doula tilstede under fødselen minsker sjansen for assistert forløsning (keisersnitt/tang/vakuum) betraktelig. Det er også mindre behov for smertestillende medikamenter og kvinner og par som bruker doula er generelt mer fornøyde med sin fødselsopplevelse.

Doula og partner

En doula er på ingen måte en erstatning for partneren din. Tvert imot er doulaen en støtte for dere begge.

Mange partnere føler seg maktesløse når fødselen står på, men jeg kan vise partneren din hva hen kan gjøre for å støtte deg best mulig.

Kanskje kan partneren din hjelpe deg med pusten mens jeg masserer korsryggen din eller stimulerer akupressurpunkter for smertelindring.

Partnere er også mer fornøyde med fødselsopplevelsen når det har vært en doula tilstede.

Hva doulaen gjør

Når du har en doula med på fødsel er du sikret at du har en erfaren og kunnskapsrik person tilstede under hele fødselsforløpet. Jeg kommer når du trenger meg og blir så lenge fødselen varer.

Under fødselen kan jeg:

  • bidra med praktiske ting (hente vann og parkere bilen)
  • gi deg naturlig smertelindring (med akupressur, pust og massasje)
  • hjelpe deg å beholde roen
  • bruke teknikker for å hjelpe fødselen videre
  • hjelpe deg å forstå informasjon du får
  • hjelpe deg med å ta vanskelige avgjørelser

 

Doulastøtte for deg

Kunne du tenke deg doulastøtte før, under og etter fødselen din? Da må vi først møtes for å finne ut om vi er en god match! Ta kontakt for å avtale et gratis og helt uforpliktende første møte.

Jeg tilbyr mine doulatjenester gjennom Føderommet i Trondheim, og du finner informasjon om priser og pakker på foderommet.no

Klikk på knappen og skriv til meg at du ønsker et uforpliktende første møte, så svarer jeg deg med noen forslag til tidspunkt.

Jeg gleder meg til å møte deg!

Kontakt meg

 

Jobb med meg digitalt

Du kan få både nettkurs og individuell digital veiledning av meg. Klikk på knappen for å se alle mine digitale produkter og tilbud.

 

Digitale tilbud